Locatie Lichtenvoorde
Locatie Eibergen
Locatie Ruurlo
Locatie Terborg

Rechten en plichten

Als u bij ons in de praktijk wordt behandeld, ontstaat er automatisch een geneeskundige behandelingsovereenkomst. In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst zijn de rechten en plichten vastgelegd wanneer wij u als huidtherapeut gaan behandelen.

In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst staat onder andere het volgende beschreven:

Wij hebben het recht om als huidtherapeut eigen beslissingen te nemen. Wanneer wij van mening zijn dat een bepaalde behandeling niet medisch noodzakelijk is mogen wij weigeren om de behandeling uit te voeren. Tevens moeten wij de rechten kennen van u, als patiënt en is het van belang dat wij u goed informeren over de behandeling en wij u uiteraard patiëntgerichte zorg verlenen.

U heeft als patiënt recht op informatie door uw huidtherapeut. Samen met u wordt besloten hoe de behandeling wordt voortgezet en geeft u toestemming voor elke medische behandeling. Te allen tijde mag u uw medisch dossier inzien, dat door ons als huidtherapeuten wordt bijgehouden. Als laatste heeft u de plicht om ons duidelijk en volledig te informeren over uw gezondheid, zodat wij de juiste huidtherapeutische diagnose kunnen stellen en aan de hand daarvan een passend behandelplan op kunnen stellen.

Voor de algemene voorwaarden van Huid- en oedeemtherapie Oost Gelre kunt u terecht op de praktijk, zie contactgegevens.