Locatie Lichtenvoorde
Locatie Eibergen
Locatie Ruurlo
Locatie Terborg

Lymftaping

Lymftaping is een onderdeel van littekentherapie en oedeemtherapie in onze praktijk en dient ter ondersteuning van de behandeling.

Het is een soort van speciale rekbare pleister met dezelfde elasticiteit als de huid. Het kan op bepaalde technieken worden aangelegd, zodat het lymfevocht versneld afgevoerd kan worden.

De tape wordt onder spanning aangebracht op een gerekte huid, waardoor de tape de huid als het ware ‘lift’ met als gevolg dat de bovenste huidlaag iets ‘opgetild’ wordt. Door de bewegingen die u in het dagelijkse leven maakt, komt er ruimte tussen de eerste en tweede huidlaag. Dit proces leidt uiteindelijk tot een betere doorbloeding, zodat de afvoer van afvalstoffen en lymfevocht gestimuleerd wordt.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Lymftaping kan ingezet worden als aanvulling op de behandeling van littekentherapie en oedeemtherapie.

De behandelingen die wij uitvoeren bij ons in de praktijk bestaan onder andere uit:_MGL2384Guido Pelgrim

  • Uitgebreid eerste consult
  • Huidtherapeutisch onderzoek
  • Klinische fotografie
  • Lymftaping
  • Thuisverzorgingsadvies

Tijdens het eerste consult worden de verschillende mogelijkheden besproken, als het gaat om oedeemtherapie. Er wordt samen met u gekeken voor welke therapie u eventueel in aanmerking komt en of er eventueel lymftaping bij u wordt toegepast.

Mocht u meer vragen hebben en/of informatie willen over lymftaping bij ons in de praktijk, neemt u dan gerust contact met ons op.