Locatie Lichtenvoorde
Locatie Eibergen
Locatie Ruurlo
Locatie Terborg

Coagulatie

Coagulatie is de oplossing om couperose/teleangiëctasieën (bloedvaatjes), fibromen (steelwratjes) en kleine huidverhevenheden te behandelen.

Met coagulatie wordt er een fijn naaldje in het bloedvaatje gestoken. Door middel van warmte en stroom zal het bloedvaatje dicht worden gebrand. Het bloed stolt en het vaatje zal verdwijnen. Dit is een veilige methode, waarbij geen littekenvorming op kan treden. Het resultaat is in principe blijvend, maar het kan zijn dat er op den duur weer nieuwe bloedvaatjes en/of fibromen zichtbaar zijn.

Na de behandeling zal de huid wat rood zien, dat meestal na een dag weer is verdwenen. Binnen een aantal dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan, waar u niet mag aankomen. Dit geneest vanzelf. Anders kan het genezingsproces verstoord worden en kunnen er wel eventuele littekens ontstaan.

Nadat de korstjes eraf zijn kunnen wij beoordelen of er nog een behandeling nodig is voor het gewenste resultaat.

Herkent u dit probleem? Neem gerust contact met ons op.

Heeft u een zwaardere vorm van couperose? Dan is het aan te bevelen om te kiezen voor lasertherapie. Lasertherapie is weliswaar kostbaarder, maar werkt effectiever en effeciënter dan coagulatie.

Wij kunnen als huidtherapeut niet voorkomen dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden en kan eventueel onderhoud nodig zijn. Aan de hand van leefregels kunt u de kans op nieuwe vaatjes wel verkleinen. Deze leefregels zullen wij samen met u doornemen bij ons in de praktijk.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Door middel van coagulatie kunnen wij couperose/teleangiëctasieën (bloedvaatjes), fibromen (steelwratjes) en kleine huidverhevenheden te behandelen. Na de eerste behandeling wordt er samen met u gekeken of het gewenste resultaat is behaald en indien nodig zal er nog een behandeling plaatsvinden.

De behandeling bestaat onder andere uit:

  • Uitgebreid eerste consult
  • Huidtherapeutisch onderzoek
  • Klinische fotografie
  • Oppervlakte reiniging van de huid
  • Op een steriele manier bloedvaatjes, fibromen (steelwratjes) en/of kleine huidverhevenheden behandelen
  • Thuisverzorgingsadvies

Na de behandeling is het van belang om uw huid een aantal weken goed te beschermen tegen UV straling, aangezien uw huid na een behandeling d.m.v. coagulatie kwetsbaarder en gevoeliger is voor UV straling.

Vergoeding
De meeste zorgverzekeraars zullen de behandeling coagulatie niet vergoeden. Wij adviseren wel om uw polisvoorwaarden na te kijken en mocht u er niet uitkomen kunt u altijd bij ons terecht.

Mocht u meer vragen hebben en/of informatie willen over coagulatie bij ons in de praktijk, neemt u dan gerust contact met ons op.